ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ

με dressing blue cheese
VIDEO

Hellmann's Let's BBQ: Πικάντικες φτερούγες

ΥΛΙΚΑ

Για το άλειμμα

  • 4 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένες πιπεριές chili
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 16 φτερούγες κοτόπουλο χωρίς ακροπτερύγια
     

Για την πικάντικη sauce

  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. γλυκού ξύδι μηλίτη
  • 2½ κουτ. γλυκού Tabasco sauce
  • Αλάτι
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι
     

Για το dressing

  • 1/4 φλιτζ. θρυμματισμένο blue cheese
  • 2 κουτ. σούπας sour cream
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 1 κουτ. σούπας αριάνι ή ξινόγαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύδι μηλίτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε τα συστατικά του αλείμματος. Προσθέστε τις φτερούγες και αναμίξτε τις καλά με το άλειμμα. Σκεπάστε το μίγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μια βαριά, μικρή κατσαρόλα με μακρύ χερούλι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να βγάλει το άρωμά του, για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το ξύδι και το Tabasco sause και σιγοβράστε για 1 λεπτό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε μεγάλο ποτήρι ή μεταλλικό μπολ. Σε ένα μέτριο μπολ αδειάστε τα υλικά του dressing. Σκεπάστε και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια-υψηλή φωτιά (περίπου 230 °C). Καθαρίστε τη σχάρα ψησίματος με τη βούρτσα. Βγάλτε τις φτερούγες από το μπολ και αφαιρέστε το μεγαλύτερο μέρος του αλείμματος. Ψήστε τις φτερούγες σε άμεση μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τα σημάδια της σχάρας πάνω στο κρέας, για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά. Μετακινήστε τις φτερούγες σε έμμεση μέτρια-υψηλή φωτιά και συνεχίστε το ψήσιμο στη σχάρα, μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ κοντά στο κόκαλο και έως ότου η πέτσα γίνει τραγανή (για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τις κατά διαστήματα). Κρατήστε το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Μεταφέρετε τις φτερούγες στο μπολ με την πικάντικη σάλτσα και γυρίστε τις να καλυφθούν παντού με σάλτσα. Ξαναβάλτε τις φτερούγες στη σχάρα και ψήστε απευθείας σε άμεση μέτρια-υψηλή φωτιά για επιπλέον 3 έως 5 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Απομακρύνετέ τις από τη σχάρα και σερβίρετε με το dressing blue cheese.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ