ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • Xυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 φλιτζ. κρασί
  • Aλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
     
  • 6 χοιρινές μπριζόλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε το κύμινο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε τα και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
 

Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίξτε τη μαρινάδα. Πιέστε τον αέρα από τον σάκο και σφραγίστε σφιχτά. Τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για 4 ώρες, ανακινώντας την περιστασιακά.
 

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από τον σάκο και φυλάξτε τη μαρινάδα. Ρίξτε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη να πάρει βράση για ένα λεπτό. Στη συνέχεια κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
 

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
 

Ψήστε τις μπριζόλες πάνω σε άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές και περιστασιακά ραντίζοντας με τη μαρινάδα. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ